Άγγελος Τόλκας στην Βουλή: «Κορωνοϊός: Τραγική η κατάσταση στην Ημαθία, σχέδιο τώρα Λαϊκές αγορές: Η Νέα Δημοκρατία αδιαφορεί και για τον αγροτικό κόσμο και για τους καταναλωτές»
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
___________________________
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΛΚΑΣ
Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
02/11/2021
Στην τοποθέτησή του στη Βουλή για το Νομοσχέδιο για τις Λαϊκές Αγορές ο Άγγελος Τόλκας έθιξε δύο φλέγοντα κι επίκαιρα ζητήματα που αφορούν ιδιαίτερα το Νομό Ημαθίας.
Σε σχέση με τις πολύ αρνητικές εξελίξεις του Κορωνοϊού και μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις του για το θέμα, τις ερωτήσεις και την πρόσφατη επίσκεψη Ξανθού στα Νοσοκομεία της Ημαθίας, ο Άγγελος Τόλκας έφερε στην Ολομέλεια της Βουλής κι ενώπιον των Υπουργών το θέμα της τραγικής κατάστασης που βιώνει ο Νομός.
Ζήτησε αυτό που από την πρώτη στιγμή διεκδικεί, δηλαδή να εκπονηθεί ειδικό τοπικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού. Κάλεσε να επισκεφτεί το Νομό ειδικό κλιμάκιο για εκτίμηση της κατάστασης αλλά και να υιοθετηθούν τα υγειονομικά και οικονομικά μέτρα που και ο ίδιος έχει προτείνει.
Σε σχέση με το Νομοσχέδιο για τις Λαϊκές Αγορές, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι δεν ενδιαφέρεται για τον καταναλωτή, αλλά για το μεγάλο μερίδιο των υπαίθριων αγορών που φτάνει και το 30% και που η Κυβέρνηση έχει στόχο να το κατευθύνει προς τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Φαίνεται να μην την αγγίζει η ακρίβεια και να αγνοεί ότι ο καταναλωτής ψωνίζει στη λαϊκή αγορά φθηνότερα.
Δεν ενδιαφέρει το κυβερνόν κόμμα ούτε ο μικρός παραγωγός ούτε η μικρομεσαία αγροτική επιχείρηση. Μέσα από το νομοσχέδιο αυτό προσπαθεί να τους μετατρέψει όλους σε εμπόρους, πλήττει την παραγωγή κι επιβάλλει μια σειρά από δυσκολίες και τιμωρίες που οδηγούν τους παραγωγούς στην έξοδο από τη λαϊκή αγορά.
Τέλος αναφέρθηκε στον αγροτικό κόσμο, όπου επικρατεί αναβρασμός. Οι αγρότες βλέπουν τα εισοδήματά τους να χάνονται και τις ενισχύσεις τα τελευταία χρόνια να μειώνονται συνεχώς, χωρίς κανείς να εξηγεί το γιατί. Γι’ αυτό μάλιστα ο Άγγελος Τόλκας προχώρησε με 53 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε κατάθεση ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τη μειωμένη κατά 63 εκ. Ευρώ σε σχέση με πέρυσι πληρωμή του 70% της βασικής ενίσχυσης σε παραγωγούς.