Επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες της Ημαθίας

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κύριο Παντελή Οικονόμου καθώς και με Υπηρεσιακούς Διευθυντές του Υπουργείου Οικονομικών συναντήθηκε την Τετάρτη 4/4/2012 ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας. Σκοπός των συναντήσεων ήταν να τους ενημερώσει για τον κίνδυνο μεγάλων καθυστερήσεων λόγω των δυσλειτουργιών που προκαλούνται από τη διαδικασία επιστροφής του Φ.Π.Α στους αγρότες.

Μετά από συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της περιοχής, ο Άγγελος Τόλκας είχε αποστείλει ήδη από τις 3-4-2012 επιστολή στην οποία ανέφερε τα προβλήματα που δημιουργούνται μετά την μεταφορά του ελεγκτικού έργου στη Δ.Ο.Υ της έδρας του Νομού, με τη συσσώρευση των υποθέσεων και την ταλαιπωρία των αγροτών και εξήγησε πόσο αναγκαία είναι σήμερα η στήριξη των αγροτών λόγω της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά και της έναρξης της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

Στις συναντήσεις του ο Βουλευτής ζήτησε η σχετική διαδικασία να διεκπεραιώνεται στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ και στις περιπτώσεις που υπάρχουν ενδείξεις για τυχόν πλαστότητα ή εικονικότητα τιμολογίων να επιλαμβάνεται και η Δ.Ο.Υ της έδρας του Νομού, δηλαδή όπως ίσχυε και πέρυσι.

Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η άμεση και χωρίς εμπόδια εξυπηρέτηση των αγροτών και δήλωσε πρόθυμος να εξετάσει την έκδοση εγκύκλιου με σχετικές οδηγίες στις υπηρεσίες ώστε να γίνει δυνατή η επιστροφή του Φ.Π.Α από τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ, με εξαίρεση όσες από αυτές κρίνουν ότι χρήζουν διερεύνησης και ελέγχου.

Ο Άγγελος Τόλκας δήλωσε ότι » Σε δύσκολες συνθήκες πρέπει να κάνουμε το παν για να στηρίξουμε την αγροτική παραγωγή και τους αγρότες του τόπου μας. Έγκαιρα και μαζί με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς εντοπίσαμε τις πιθανές καθυστερήσεις. Ακριβώς επειδή περνάμε στιγμές κρίσης, θα πρέπει όλοι να έχουμε επίγνωση των πραγματικών προβλημάτων που υπάρχουν, να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις μας, χωρίς να μπερδεύουμε τους συμπολίτες μας.»

 

Από το πολιτικό γραφείο

του Βουλευτή Ημαθίας Άγγελου Τόλκα