Δήλωση Άγγελου Τόλκα στην εφημερίδα «Η Άποψη».

Δήλωση του Άγγελου Τόλκα, στην εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα «Η Άποψη».

Ο Άγγελος Τόλκας, βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ, τονίζει στην «Α» πως η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό, μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό και θεσμικό πλαίσιο, με βασικό προσανατολισμό να προχωρήσει στις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. Ο ίδιος, μάλιστα, υποστηρίζει πως οι συγκρούσεις δεν είναι αυτοσκοπός: «Αυτό που επιδιώκουμε είναι να αλλάξουμε κατεστημένες νοοτροπίες και πολιτικές. Πάντως, έχουμε ήδη προχωρήσει σε συγκρούσεις, όπως στο θέμα της ανοιχτής διακυβέρνησης και της επιλογής γραμματέων υπουργείων και περιφερειαρχών. Υπήρξαν προβλήματα, αλλά και ρήξη με το παρελθόν, όταν βολεύονταν κολλητοί χωρίς καμιά διαδικασία αξιολόγησης. Προκλήθηκαν, άλλωστε, συγκρούσεις και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ» Παράλληλα, ο κ. Τόλκας υπερασπίζεται και την κυβερνητική σπουδή να προχωρήσει η σύσταση εξεταστικών επιτροπών την ώρα που η Ελλάδα «βουλιάζει» στην οικονομική κρίση. Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρει πως οι υπουργοί έχουν, ήδη, καταθέσει πολλά νομοσχέδια στη Βουλή, ειδικά αν γίνει σύγκριση με τους αντίστοιχους ρυθμούς της Ν.Δ. όταν ήταν κυβέρνηση:

«Οι εξεταστικές επιτροπές ήταν μία προεκλογική μας δέσμευση, στο πλαίσιο της διαφάνειας. Αυτή ήταν και ένας από τους ημαντικότερους λόγους που κερδίσαμε με μια τόσο μεγάλη διαφορά τις πρόσφατες εκλογές», παρατηρεί ο κ. Τόλκας.

Ως απόδειξη, εξάλλου, της εκτίμησής του πως η κυβέρνηση προχώρα σε ακόμη πιο βαθιές τομές, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί το αγροτικό ζήτημα και όχι μόνο:

«Ερχόμαστε σε ρήξη με παγιωμένα συμφέροντα. Αλλάζουμε όλη τη νομοθεσία για την αγροτική οικονομία, ώστε να μπορούν να εκφράζονται οι πραγματικοί αγρότες και οι ανάγκες τους. Όπως βλέπετε, επίσης, οι εφοριακοί έχουν αποφασίσει απεργίες για την περικοπή των επιδομάτων τους», καταλήγει ο κ. Τόλκας.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρη τη στήλη σε μορφή pdf από εδώ